
Cigarrernas olika smaker och aromer
Share
I detta blogginlägg kommer vi att utforska de många nyanser och variationer som präglar cigarrernas smakprofil. Varje cigarr bär med sig en unik karaktär som är resultatet av dess konstruktion, tobakens ursprung och tillverkningsprocessen. Från jordiga undertoner till sötma, kryddighet och en rik mångfald av andra smaker.
Naturliga nyanser: Jord och läder är de primära naturliga smaknoterna som cigarrer besitter. För vissa kan jord och läder verka lite abstrakta, men vi måste komma ihåg att doft spelar en stor roll för smaken. Det är lättare att förstå hur en cigarr kan smaka jordigt eller läderaktigt när du kopplar det till doft. Vi vet alla hur en ny läderjacka luktar, eller en nyplöjd åker på våren.
Nötiga nyanser: Ett brett utbud av nötter kan hittas i cigarrbeskrivningar. De vanligaste är mandlar, cashewnötter, valnötter och kastanjer. Ibland förekommer även hasselnötter och pistagenötter i en cigarrs smakprofil. Nötiga smaker karaktäriserar ofta mildare cigarrer, men inte enbart. Ibland kan smakerna till och med upplevas som riktigt komplexa och man kan få en upplevelse av rostade nötiga nyanser.
Kaffe: Kaffe och cigarrer passar bra ihop eftersom var och en speglar en distinktion baserat på jorden och det växande klimatet där kaffebönor och tobak skördas. Smakerna av kaffe kan vara kraftfulla och mörka eller mindre intensiva och krämiga. Vissa kaffesmaker är beska och torra som en espresso.
Kryddor: Kryddiga toner är vanliga i många cigarrer. Svartpeppar, rödpeppar och cayennepeppar är de vanligaste beskrivarna. Jalapeno, paprika, vitpeppar och poblano erbjuder mer detaljerade porträtt av en cigarrs kryddor. Vissa cigarrer kan ibland beskrivas med distinkta kryddor där till och med chili präglar smakprofilen.
Sötma: Ett antal cigarrer är naturligt söta, speciellt när ett Maduro-omslag kompletterar. Söta noter som ofta finns i premium-cigarrer inkluderar mörk choklad, kakao, honung, lönn och till och med karamell i vissa fall.
Trä: Trä- och växtlika smaknoter definierar också ett antal cigarrer. Cederträ är det mest förekommande i cigarrbeskrivningar. Cederträ är den typ av trä som används för att konstruera de flesta cigarrlådor och humidorer eftersom det är idealiskt för att åldra cigarrer i och det reagerar underbart med fukt. Att smaka cederträ i en cigarr är ofta en naturlig effekt från miljön där cigarrerna förvaras.
Andra ovanliga smaker som kan upplevas:
En subtil smak av lakrits kan ibland upptäckas i vissa cigarrer, ibland är den mer söt och ibland salt.
En hint av kanel kan ibland dyka upp i vissa cigarrer.
Ibland kan subtila noter av citrusfrukter som apelsin eller citron lägga till en frisk twist till cigarrens smakprofil.
En cigarr med gräddiga toner kan erbjuda en len smakprofil som liknar känslan av att smaka på vispad grädde